Masaže in savna

KATERO IZBRATI?

Regeneracija in sprostitev sta pomembna stebra zdravja in dobrega počutja. Masaža ima številne koristi in pomaga pri različnih stanjih. Zato smo se v Lesportu odločili izvajati:

 1. klasično masažo, 
 2. športno masažo,
 3. anticelulitno terapijo z ergonomsko oblikovanimi valjčki.
 

Pri klasični masaži masiramo skupine mišic s ciljem sprostitve, prekrvavitve in nabiranja nove moči za vsakdan. Z masiranjem vplivamo tudi na kakovost spanca, kar pa je ena od pomembnih determinant zdravja.

Pri športni masaži se osredotočimo na vsako mišico posebej. Za razliko od klasične masaže je bolj intenzivna v tehniki in moči pritiska ter je namenjena športnikom in rekreativcem, ki redno vadite. Pomaga tako pri poškodbah, bolečinah, slabemu počutju, utrujenosti in deluje kot preventiva. S športno masažo poskrbimo za psihofizično zdravje vadečega.

Pripravili smo tudi poseben tretma. Zajema namreč 30 minutno anticelulitno masažo nog s pomočjo ergonomsko oblikovanimi lesenimi valjčki nato pa sledi 2×10 minutno savnanje v cedrovem sodu. Glavni namen tretmaja je zadovoljstvo. Žensko telo je čudovito in je nujno, da se tega vsaka posameznica tudi zaveda. Poskrbeti zase je privilegij, ki si ga vsaka ženska zasluži.

Za vzdrževanje optimalnega stanja telesa priporočamo klasično in športno masažo 1x/ teden, kot redni del vadbenega programa, saj tako pospešite krvni obtok in s tem oskrbite mišice s hranilnimi snovmi, vzdržujete sproščena tkiva in zmanjšujete možnost nastanka poškodb. 

Termini masaž so možni vse dneve v tednu po dogovoru z maserjem/maserko.

 

SAVNA – CEDROV FITOSOD

Savna ritual v fitosodu je savnanje v objemu cedrovega lesa in zeliščne pare. Med ritualom je vaša glava izven soda, s čimer se zmanjša možnost pregrevanja in negativnih posledic na telo. Temperaturni režim je praviloma od 42º do 45ºC.

Savna ima blagodejne učinke na celotno telo. Le-ta že v prvih 10ih minutah popolnoma odpre pore in skupaj z znojenjem izloči toksine. Hkrati pomaga pri zmanjšanju celulita za kar 15%/vsako uporabo. Savna pripomore tudi h krepitvi odpornosti in s tem zmanjšanjem dovzetnosti za škodljive dejavnike okolja.  Segrevanje izboljša prekrvavitev telesa, krepi srčno mišico, razbremeni ledvica in spodbudi delovanje prebavil. Več o fitosodih: TUKAJ

Komu se savnanje ne priporoča?

Pri prisotnosti malignih in benignih tumorjev, tuberkulozi, cirozi jeter, globokem venskem tromboflebitisu, akutnih vnetnih boleznih, atrijski fibrilaciji, akutnih kardiovaskularnih boleznih, izraziti aterosklerozi, hipertenziji, nosečnosti in krvavitvah.

Obisk savne priporočamo 2x/teden oziroma po lastni presoji.

KAJ POTREBUJETE ZA SAVNO RITUAL?

Manjša in večja brisača, natikači 

KAKO POTEKA SAVNA RITUAL:

 1. Priprava na savnanje – vsaj dve uri pred vstopom v savno ne jejte večjega obroka, ker se lahko pojavi slabost. V savna sod vstopite oviti v brisačo, brez nakita in oblačil. 
 1. Savnanje – usedite ne na leseno klop znotraj soda, manjšo brisačo obložite predel okoli vratu in se za 10-15 minut prepustite pozitivnim učinkom savne.
 1. Po savnanju sledi 10 minutno sproščanje na počivalniku. Postopek ponovite.

CENIK

MASAŽA 40min

Klasična/ športna

40
 • priporočamo
 • 1-2x/ teden

MASAŽA 60min

Klasična/ športna

50
 • priporočamo
 • 1x/ teden

ANTICELULITNA TERAPIJA 60min

Masaža + savnanje

45
 • priporočamo
 • 5x terapija

SAVNA RITUAL 45min

savnanje

15
 • dve osebi 25€
 • priporočamo
 • 2x/ teden

SIMPLE. WE GO THE EXTRA MILE FOR YOU.

Prvi obisk fitnesa + 2x skupinska vadba BREZPLAČNO!